02 May 2012

Μπεκάτσες με Κρασί







Υ Λ Ι Κ Α


4 Μπεκάτσες
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 κρεμύδια
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
Αλάτι, Πιπέρι
μισό φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
4-5 ώριμες ντομάτες
3-4 φέτες ψωμί
βούτυρο για το τηγάνισμα του ψωμιού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ



Μαδάμε τις μπεκάτσες , τις καψαλίζουμε πάνω σε φλόγα, αφαιρούμε τα εντόσθια και τις πλένουμε καλά.Tις βάζουμε να στραγγίσουν και τις αλατοππιπερώνουμε μέσα έξω και μπήγουμε το ράμφος ανάμεσα στα πόδια.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο τηγάνι το μισό βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε τις μπεκάτσες. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Στό βούτυρο του τηγανιού προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε, ώσπου να μαραθεί, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να ξανθίνει. Προσθέτουμε τότε το κρασί και όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με τις μπεκάτσες. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και τις βράζουμε μισή ώρα περίπου.
Παίρνουμε τα συκωτάκια των πουλιών (τα υπόλοιπα εντόσθια τα πετάμε), τα ψιλοκόβουμε και τα σωτάρουμε στο τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο.Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα 20 λεπτά. Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγα λεπτά ακόμα.


Σερβίρουμε τις μπεκάτσες σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ψωμάκια κομμένα μπουκιές και τηγανισμένα με βούτυρο και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα.

Δείτε και αυτό...

Τέλος κεφαλαίου.

(Το παρακάτω το είχα γράψει όταν πήρα την απόφαση να γυρίσω Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί δεν το δημοσίευσα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να πεις ...